19 Ocak 2009 Pazartesi

Saffet-im


Hayatım boyunca sahip olduğum tek kedi... Kuzenlerimi yolcu ederken kapının önünde, " beni içeri alın " die avazı çıkdığı kadar bağıran sıska, tekir bir o kadarda tatlı bir yaratıktı... Hemen içeriye koşup bir tabağa süt koydum ve kedinin önüne bıraktım. Kedicik sütü içerken bende basamak basamak içeriye doğru çağırıyordum. Son basamağıda atlayıp içeriye girdiğinde hemen kapıyı kapadım. Önce bahçede besliyeceğimi düşündüm. Haziran ayıydı ve hava sıcaktı. Bir patates sandığını ona yatak yaptım. Daha sonra aynı bahçenin içinde bir husky ve bir van kedisi olduğunu hatırladım. Hemen kediciği kömürlüğe taşıdım. Ama orada kalmasına sadece bir gece sabredebildim.



Önce birisim, sonra bir banyo, hooop hemen Emel'in yatağı... Ben yatmadan asla uyumazdı, kolumun üzerine kafasını koyup tıpkı bir bebek gibi uyurdu. Gelelim tuvalet meselesine, bir kutuya biraz toprak koyup odamın kapısının yanına iliştirdim. Başta annem, babam ve ablam buduruma karşı çıktılar ama sonra onlarda kabul etmek zorunda kaldılar. Kediye Saffet adını verdim. Yüzü çok saf ve çok tatlıydı. O kadar masum bakıyorduki. İlk görüşte herkes onu çok seviyordu. Çok zayıftı Saffet kilo alsın die elimden geleni yapıyordum. Etle besliyordum ama onun sadece göbeği çıkıyordu. Her sabah şu nidayla uyanırdım, "Emeeel kalk kedin yine firari." Saffet bahçeye kaçar husky nin yanına giderdi, gitmeklede kalmayp iki ayağının üzerine kalkıp onu dövmeye çalışırdı. Her bahçeye çıktığında patilerini yıkardım. Tabi her tuvalete girdiğinde eller ayaklar ve malum bölge yıkanırdı. Ve bir gün bu işlemi yaparken Saaffetin erkek olmadığını fark ettim. O bir dişiydi. Adını değiştirmedim bende oda bu isme cok alışmıştık.



Havalar çokısınmıştı ve tatil zamanı gelmişti... Peki ya Saffet ne olacaktı biricik kızım evde tek basıma kalamazdı. Negatifime bırakmayı düşündüm ve bu konuyu hemen ona açtım. Bir kedisolmasına rağmen teklifi hemen kabul etti.Saffet'leson gecemizdi. Birlikte film seyrettik, banyo yaptık, ona kek yaptım sonra birlikte uyuduk. Ertesi sabah yola çıkarken, sanki herşeyi anlamıştı bana öyle bir bakıyorduki, "herseyi biliyorum sende beni bırakıp gideceksin dermişcesine. Son kes vedelaştım kedimle... Tatile gittikten sonra Negatifimden Saffetle ilgili raporlar alıyordum. Negatifimin annesinin koynunda uyuyormuş kızım. Çok özlemiştim ve bir an önce eve dönmek istiyordum. Günler su gibi akıp gidiyordu. Rapor almak üzere Negatifime mesaj attım ve acı haberi aldım. Saffet'im biricik kızım gitmişti. Benim onu bıraktığımı düşünerek oda beni bırakıp gitmişti. Tatil bitti eve döndüm,yatağıma yattığım zaman gözüme bir türlü uyku girmiyordu. Gözlerim dalsa hemen rüyama giriyordu. Fotoğraflarıyla kendimi avutuyordum. Haala yolda gördüğümher tekirin arkasından Saffet diye sesleniyorum...




Onu çok özlüyorum...

5 yorum:

Atticus dedi ki...

Great Blog

Very interesting

Greetings from Spain

kaldırımçocukları dedi ki...

durun ispanyol kardeşime ben cevap vercem.
thanks canem:D

Bakire Beyinler dedi ki...

thank you very much =)

Bakire Beyinler dedi ki...

Nage, cevap verdiğin için sanada thank you very much :D

Koşan Kelebek dedi ki...

Saffeti hatırlayınca Mestandan korkup ölü taklidi yapması geliyor aklıma ilk bide girip eteğimin içinde yatması =D